Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez az egy kérdést nem értem a matek feladatban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
671
15 liter 3,4%-os sótartalmú tengervízhez 5 liter édesvizet öntünk. Hány százalékosra változott így a tengervíz sótartalma? Feltételezzük, hogy 1 l tengervíz kb. 1 kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
15 liter (15 kg) 3,4%-os sós vízben :
15*0,034 = 0,51 kg só van

Ha ehhez hozzáöntünk 5 liter édesvizet, akkor a sótartalom nem változik, csak az oldat mennyisége:
15+5 = 20 liter lesz
Ki kell számolni, hogy a 0,51 kg az hány százaléka a 20 kg-nak:
(0,51/20)*100 = 2,55

Tehát 2,55%-ra változott a sótartalom.
0