Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez szinte mind egyforma
az alapok:
(a+b)²= a²+2ab+b²
(a-b)²= a²-2ab+b²

A feladatoknál, megnézed, első tag négyzetszám, szóval annak vedd gyökét.
a második tag a 2ab
harmadik tag is nagy valószínűséggel négyzetszám. Mutatom:

a)
x²-8x+16 = a²-2ab+b²
(x-4)² = (a-b)²

Menni fog a többi?
0