Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
923
Mennyi az értékük?
a) lg0,001
Illetve a csatolt képről az m,n,o,p,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
0,001 = 10-3
lg 10-3 = -3

m)
Mivel a⁰ = 1 minden pozitív a esetén, ezért ez 0.

n)
1/⁷√a = 1/a1/7 = a-1/7 = (a⁶)1/6 · (-1/7)
ezért ez 1/6 · (-1/7) = -1/42

o)
√a = a1/2
1/√a = a-1/2
aztán
a = (a-1/2)-2
ezért
a3/2 = ((a-1/2)-2)3/2 = (a-1/2)-3
vagyis a logaritmus értéke -3

p)
⁷√a-2 = a-2/7
ezért a logaritmus értéke -2/7

0