Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Kérem segítsenek

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
1. Egy csoportban mindenki mindenkinek email ír. Ha 12656 levélváltás történik, hányan vannak?
2. Egy téglalap egyik oldala 2 cm-rel hosszabb a másiknál. Területe 195 cm. Mekkorák az oldalak?
3. Egy derékszögű háromszög átfogója 1 dm-rel hosszabb a nagyobb befogónál, és 80 cm-rel hosszabb a rövidebb befogónál. Mekkorák az oldalak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Gráf elmélet
n(n-1)=12.656
ha jól vezeted le, akkor másodfokú egyenlet lesz, onnan meglesz az eredmény.
2.
legyen az oldalai "a" és "b"
a=b+2
b=b
T=195 cm
T=a*b
Be kell helyettesítened.
3.
a,b,c
1dm=10cm
a=c-10
b=c-80

Innen Pitagorasz tétellel behelyettesítés.
0