Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika! Százalékszámítás!

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
1, A tőzsdén elvesztetted a részvényeid értékének 15%-át, így jelenleg 170 000 Ft az értékük. Mennyi volt az eredeti érték?

2. Egy család a családi adózás révén évente 250 000 Ft-ot takarít meg az éves összes jövedelméből. Ez az éves jövedelmük 2%-a. Mennyi a család havi bevétele?

3. Egy cipő értékét 2600 Ft-tal csökkentették a 20%- os leárazáskor . Mennyi volt az eredeti ára?

4. Ebben a hónapban a nettó jövedelmünk 5%-kal nőtt, így kapott bérünk 125 ezer forint lett. Mennyi volt a múlt hónapban a nettó jövedelmünk?

5. A ponthatár 120-ról 170-re nőtt, ______százalékkal.

6. Hány százalékkal csökkent a ponthatár, ha 190 helyett már csak 110?

7. Egy uszodabérlet ára megnőtt 43%-kal, így ma már 23000. Mennyi lehetett tavaly?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szöveges, százalékszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1)
100-15=85
Valaminek a 85%-a a 170.000 Ft
170.000/0,85=200.000Ft


1

2)
Valaminek a 2%-a 250.000 Ft
250.000/0,02=12.500.000 Ft éves jövedelem
12.500.000/12=1.041.666,67 Ft



1

3)
Valaminek a 20%-a 2600 Ft
2600/0,2=13.000 Ft

4)
Valaminek a 105%-a 125.000 Ft
125.000/1,05= 119.047,619 Ft

5)
170/120=1,4167 141,67%

6)
Valaminek a 143%-a 23.000 Ft
23.000/1,43= 16.083,9161 Ft
1