Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
A derékszögű háromszög átfogója 9 cm, az egyik hegyesszöge 27fok.

. Mekkorák a derékszögű háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
c = 9 cm
α = 27⁰ ("a" befogóval szemközti szög)
sinα = szöggel szemközti befogó / átfogó
sinα = a / c
sin27⁰ = a / 9
0,454 = a / 9 / * 9
4,086 = a

cosα = szög melletti befogó / átfogó
cosα = b / c
cos27⁰ = b / 9
0,891 = b / 9 / * 9
8,019 = b

A derékszögű háromszög befogói 4,086 cm és 8,019 cm hosszúságúak.
0

Kiszámoltam.
0