Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Légyszíves segítség!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, cosinus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1, cosα=-0,45, számológéppel visszakeresve (shift cos -0,45 =) a számológép 116,74⁰-ot dob ki lehetséges megoldásként. Azonban a cosinus függvény hullámjellege miatt 0 és 360 fo között kétszer veszi fel ezt az értéket, az egyik a gép által megadott 116,74⁰, míg a másik 360⁰-116,74⁰=243,36⁰. Ha már a forgásszögeket is tanultad, akkor a teljes megoldás:
116,74⁰+k*360⁰ és 243,36⁰+l*360⁰, ahol k,l ∈Z.
2, sinα=0,897, számológéppel visszakeresve (shift sin 0,897 =) a számológép 63,77⁰-ot dob ki lehetséges megoldásként. Azonban a sinus függvény hullámjellege miatt 0 és 360 fo között kétszer veszi fel ezt az értéket, az egyik a gép által megadott 63,77⁰, míg a másik 180⁰-63,77⁰=116,23⁰. Ha már a forgásszögeket is tanultad, akkor a teljes megoldás:
63,77⁰+k*360⁰ és 116,23⁰+l*360⁰, ahol k,l ∈Z.
3. tgα=-0,32, számológéppel visszakeresve (shift tan -0,32 =) a számológép -17,74⁰-ot dob ki lehetséges megoldásként.
Ha tanultad a forgásszögeket, akkor a teljes megoldás:
-17,74⁰+k*180⁰
4. cosα=(-1/2), számológéppel visszakeresve (shift cos (-1/2) =) a számológép 120⁰-ot dob ki lehetséges megoldásként.
Azonban a cosinus függvény hullámjellege miatt 0 és 360 fo között kétszer veszi fel ezt az értéket, az egyik a gép által megadott 120⁰, míg a másik 360⁰-120⁰=240⁰. Ha már a forgásszögeket is tanultad, akkor a teljes megoldás:
120⁰+k*360⁰ és 240⁰+l*360⁰, ahol k,l ∈Z.
5. sinα=( 2 /2), számológéppel visszakeresve (shift sin ( 2 /2) =) a számológép 45⁰-ot dob ki lehetséges megoldásként. Azonban a sinus függvény hullámjellege miatt 0 és 360 fo között kétszer veszi fel ezt az értéket, az egyik a gép által megadott 45⁰, míg a másik 180⁰-45⁰=135⁰. Ha már a forgásszögeket is tanultad, akkor a teljes megoldás:
45⁰+k*360⁰ és 135⁰+l*360⁰, ahol k,l ∈Z.
6. tgα=( 3 /3), számológéppel visszakeresve (shift tan ( 3 /3) =) a számológép 30⁰-ot dob ki lehetséges megoldásként.
Ha tanultad a forgásszögeket, akkor a teljes megoldás:
30⁰+k*180⁰
Megjegyzés: ha nincs a számológépeden shift, akkor 2ndf asználható helyette.
1