Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
1. Mekkora a felszíne és térfogata az egyenes körhengernek ha alkotója 5 cm és az alapkörének sugara 6 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Henger térfogata:
= alapterület * alkotó
V = r2*π*a
Henger felszíne:
= 2*alapterület+ alapterület*alkotó
A = 2*r2*π+2rπa

Ezek alapján:
a=5 cm r=6 cm
V = 62*π*5 =...
A = 2*62*π + 2*6*π*5=...
Módosítva: 5 éve
0