Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! valaki tudna segíteni?nagyon megköszönném! (matek és fejtörő)

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
1. Számolj!
A történelemkönyvben olvashatjuk: A jobbágyoknak a termésük 90%-át oda
kell adni a földesúrnak. Hány kg-ot kell termeszteniük ahhoz, hogy 8 kg
megmaradjon nekik?

2. Gondolkodj!
Gerzson, Andor és Félix kutyák vagy macskák. Némelyek lehetnek kutyák és
némelyek macskák. Gerzson és Andor ugyanazon fajtához tartoznak. Gerzson
és Félix nem tartozik ugyanazon fajtához. Ha Félix kutya, akkor Andor is az.

3. Számolj!
Melyik szám 25%-a nagyobb 3-maI a szám 20%-ánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2. Gerzson és Andor kutya, Félix pedig macska.
1

1. Mivel 90%-ot kellett beadniuk, a 10%-ot kellett kiszámolni.
80kg=100%
8kg=10%
72kg=90%
0