Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás - gyökvonás - kérlek segítsetek (pirossal bekarikázottakból kell)

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Mindig közös gyököket keresünk.

b)
 a  * 4 a  = 4  a2 * 4 a  = 4  a3

5 a  * 10 b  = 10  a2 * 10 b  = 10  a2b

3 x  * 6 x  = 6  x2 * 6 x  = 6  x3 =  x 

d)
 2  * 3 2  * 4 2  = 12  26 * 12 2 4 * 12  23 = 12  213 = 2 * 12 2 

3 3  * 6 3  * 4 3  = 12  34 * 12 3 2 * 12  33 = 12  39 = 4  33 = 4 27 
1

Csatoltam a megoldást.
1

Csatoltam a megoldást.
1