Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Egy szabályos kockát egymás után kétszer feldobunk, és a dobás eredményeit egymás mellé írjuk. Mekkora a valószínűsége, annak, hogy az így kapott kétjegyű szám osztható lenne 3-mal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(összes eset) n=6*6 =6²=36
kedvező esetek {12, 15, 21, 24, 33, 36, 42, 45, 51, 54, 63, 66} k=12 (36/3)
P(A)= k/n =12/36=0,3333
0