Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
493
A 2,4,5,6,7,8,9 számjegyekből, ha minden számjegyet csak egyszer használatunk fel, akkor
a) hány négy jegyű szám készíthető?
b) hány 2-vel kezdődő és 4-re végződő négy jegyű szám készíthető?
c) hány 4-gyel osztható négy jegyű szám készíthető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, 7×6×5×4=840 négyjegyű szám készíthető
b, 2-vel végződő:6×5×4=120 db készíthető
4-re végződő: 6×5×4=120 db készíthető
c, 5×4×12=240 db készíthető
0