Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
60 sakkfigurából 12 selejtes. A 60 sakkfigurából 10-et kivéve hány esetben lesz köztük
a) pontosan 4 selejtes
b) legfeljebb 3 selejtes

Kérlek segítsetek.... még gyakorolni sem tudok mert nem értem hogyan kell.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia megpróbálom, de nem ígérem, hogy tökéletes lesz.
A 60 sakkfigurából 12 rossz, marad 48. Az 50 sakk figurából kell kiszámolni, hogy hányszor lesz pontosan 4 selejtes és legfejjebb 3 selejtes.
Bocsi azt nem tudom, hogy onnan hová, mert nem tanultunk még ilyet.
0

12/60=0,2 esély selejtes
1-0,2=0,8 esély, hogy jó (valósz.) (48b jó)

a)
n= (60 alatt a 10)
pontosan 4 selejtes (12 alatt a 4)
és mivel 10-et veszünk ki, még ki kell venni 6-ot ami biztosan jó
(48 alatt a 6)
k=(12 alatt a 4)*(48 alatt a 6)
P(A)=k/n = ( (12 alatt a 4)*(48 alatt a 6) ) / (60 alatt a 10) = 0,0805 =8,05%

0