Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
52-2(3l+1)=4(8-2l)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
52-2(3l+1)=4(8-2l)
52-6l-2=32-8l
50-6l=32-8l /+8l
50+2l=32 /-50
2l=-18 /:2
l=-9
Ell.
52-2(3l+1)=52-2*(3*(-9)+1)=52-2*(-26)=52+52=104
4(8-2l)=4*(8-2*(-9))=4*(8+18)=4*26=104
104=104 helyes a j=-9 megoldás
0