Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
8i-(2i-4)=2i+56
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8i-(2i-4)=2i+56
8i-2i+4=2i+56
6i+4=2i+56 /-2i
4i+4=56 /-4
4i=52 /:4
i=13

Ell.
8i-(2i-4)=8*13-(2*13-4)=104-(26-4)=104-22=82
2i+56=2*13+56=26+56=82
82=82 helyes az i=13 megoldás
0