Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok 8. osztály - Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
841
a1 = 10
a7 = -44
d = ?

S7=?

Segítenétek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat, számtani
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=-54/(7-1)=-9

S7; az első hét tag összege
Képlet:
((a1+an)*n)/2
((10+(-44))7)/2=-119
Módosítva: 9 éve
1