Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
4f-(5-f)=7f
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4f-(5-f)=7f
4f-5+f=7f
5f-5=7f /-5f
-5=2f
f= -5/2

Ell.

4f-(5-f)=4* (-5/2)-(5-(-5/2))= -10 – (5+ 5/2) = -10 – 7,5 = -17,5
7f = 7* (-5/2) = -35/2 = -17,5

-17,5=-17,5 a megoldás helyes
-1