Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
530
Ezekben kellene segíteni nem tudom a megoldandó feladatok a 3. és a 6. Előre is köszönöm szépen!(Lehetőleg számolást esetleg levezetést mindent kérek!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, felszín, számítás, 6. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3.
Ki kell számolni egy téglatest felszínét, amelynek képlete:
2*(ab+ac+bc)

Adatok:
legyen 'a' a szélesség: 6 méter
'b' a hosszúság: 12 m
'c' a magasság: 2,5 m

Helyettesítsünk a képletbe!
2*(6*12+6*2,5+12*2,5)=234 m2 a felszín.
A nyílászárók 18 m2, ezt nem kell lefestenünk, vonjuk ki->234-18=216 m2

Kétszer kell mindent lefesteni=216*2=432 m2-re elegendő festék kell
Egy doboz 16 m2-re elég, azaz 432:16=27

27 doboznyi festék kell

6.
5*(4*4) a felszíne: 5*16=80 cm2
2