Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika! Szöveges feladat! Egyenletrendszerrel!

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
1., Büfében 2 dl cola és 1 sonkás szendvics ára együtt 350 Ft. 6dl cola és 2 sonkás szendvics ára együtt 840 Ft. Mennyi lesz 3dl cola és 1 szendvics? Oldd meg a feladatot az egyenlő együtthatók módszerét alkalmazva!

2., Egy dobozban 54 golyó van, fehér és piros. A fehér golyókból 8 golyót átfestünk pirosra, így 20-szal kevesebb fehér golyó lesz, mint piros. Hány piros, illetve fehér golyó volt eredetileg? Oldd meg a feladatot az egyenlő együtthatók módszerét alkalmazva!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, szöveges, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 2c+s=350 /*2
II. 6c+2s=840

I. 4c+2s=700
II. 6c+2s=840
II-I
2c=140 /:2
c=70
visszahelyettesítés
2*70+s=350
140+s=350 /-140
s=210

3c+s=3*70+210=420Ft



1