Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöges feladatok Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
A 4, 5, 6, 7 feladatok kellenének
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
4. feladat:
Vác: x pont
Debrecen: x + 50 pont
Átlaguk: 44 pont
Azaz:
(x + x + 50) / 2 = 44
(2x + 50) / 2 = 44 /* 2
2x + 50 = 88 / -50
2x = 38 /:2
x = 19

Tehát a Vác 19 pontot szerzett, míg a Debrecen 19 + 50 = 69 pontot.

Ellenőrzés:
19 + 69 = 88
88 / 2 = 44 pont
0

4.)
D=V+50
(V+V+50)/2 = 44 /*2
V+V+50=88 /-50
2V=88 /:2
V=19
19 pontot szerzett Vác
5.)
(34+1)/5= 35/5=7 éves
6.)
A=Zs*5
A+Zs=18
5*Zs+Zs=18
6Zs=18 /:6
Zs=3
Zsuzsinak 3db ötöse van, Annának pedig (3*5) 15db ötöse van.
7.)
Cs=0,5*B
Cs+B=90
0,5B+B=90
1,5B=90 /:1,5
B=60
60. percében történt
0