Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikusok segítsetek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
a = 1,08 dm = 10,8 cm
ma = 6 cm.
T = a * ma / 2 = 10,8 * 6 / 2 = 32,4 cm2
(Ábra: tetszőleges háromszög és berajzolsz egy magasságot.)

2. feladat:
a = 6,8 cm
b = 8,2 cm
T = b * a / 2 = 8,2 * 6,8 / 2 = 27,88 cm2

3. feladat:
a = 8,4 cm
ma = 8 cm
b = 5,2 cm
T = a * ma / 2 = 8,4 * 8 / 2 = 33,6 cm2

T = b * mb / 2
33,6 = 5,2 * mb / 2 /*2
67,2 = 5,2 * mb
mb = 12,92 cm

4. feladat:
(1) Hamis
(2) Igaz
(3) Hamis
(4) Igaz
(5) Igaz
(6) Hamis
(7) Igaz
(8) Hamis

5. feladat:
a = 30 cm
ma = 22 cm
T = a * ma = 30 * 22 = 660 cm2

6. feladat:
a = 16 dm
ma = 240 cm = 24 dm
b = 12 dm
T = a * ma = 16 * 24 = 384 dm2
T = b * mb
384 = 12 * mb
mb = 32 dm.
0