Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(Thalesz tétel, érdemes utánaolvasni:))
Pitagorasszal kiszámolod az átfogót, ami a kör átmérője. Azt elfelezed megkapod a kör sugarát.
a²+b²=c²
c=d (átmérő)
d/2= r (sugár)
Kell még segítség?:)
0