Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Kérem ezt megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Merőlegest állítunk a QB oldalra a P pontból így lesz derékszög
Szögfüggvénnyel kiszámoljuk a PC távot:
sin72=x/1,2 /*1,2
x=1,14km
A "QP" távhoz még meg kell határozni a QC távot
QC=QB-CB
CB táv pitagorasszal
1,142+CB2=1,22
CB=1,66 km

QC táv: 2,4-1,66= 0,74 km

Pitagorasszal megkapjuk a QP távot:
1,142+0,742=QP2
QP= 1,85 km

átlagsegesség: v= s/t
36perc= 0,6 óra
v= 1,85/0,6 =3,08 km/h
0