Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Valaki megtudná csinálni a 16.,17-es feladatot?
A 16-oshoz számolás is kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
16.
a, Mértani
b, számtani
c, számtani
d, mértani
e, mértani
f, nem sorozat

17.
a,
a6=54
q=3

a1=
an=a1*qn-1
54=a1*35
54=a1*243
2/9=a1

b,
a7=384
q=4
an=a1*qn-1
384=a1*46
384=a1*4096 /:4096
3/32=a1

c,
a3= 6 = 24/4
a4=3/4

3/4=6q /:6
1/8=q

an=a1*qn-1
3/4=a1*1/83
3/4=a1*1/512 /*512
384=a1*1

Az első eleme (a1) 384

d,
a8=128
q=2

an=a1*qn-1
128=a1*27
128=a1*128 /:128
1=a1

Az első eleme 1


0