Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS sűrgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Levezetéssel kellene, csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen : 48 nap
Dolgozott : x nap
Pihent : 48 - x nap
Dolgozott: 5 ezüst / nap
Pihent: -7 ezüst / nap
5 * x + (-7) * (48 - x) = 0 mert nem keresett semmit.
5x -7 * ( 48 - x) = 0
5x -336 + 7x = 0
12x - 336 = 0
12x = 336
x = 28
Tehát:
28 napot dolgozott és 48 - 28 = 20 napot pihent a gazda.

Ellenőrzés:
28 napot dolgozott, akkor kapott : 28 * 5 = 140 ezüstöt.
20 napot pihent, ezért fizetett: 20 * 7 = 140 ezüstöt.
0