Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Segítség ‼️

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x2 + 10x - 5c = 0
Akkor van a másodfokú egyenletnek két különböző megoldása, ha a diszkrimináns pozitív.
D = 102 - 4 * 1 * (-5c) = 100 + 20c
Tehát akkor van 2 különböző megoldás, ha D > 0 teljesül.
Vagyis:
100 + 20c > 0
20c > -100
c > -5
A megoldás: c > -5 vagy intervallummal c ε ] -5 ; + végtelen [
1