Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
479
Csatoltak képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első nap: x
Tehát: x-30

x+x-30+x-15=540
3x-45=540 /+45
3x=585 /:3x
x=195

Első nap: 195 km
Második nap 195-15=180 km
Harmadik nap: 195-30=165 km

Ellenőrzés:
195+180+165=540
A megoldás helyes
0