Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3 óra 40 perc = 3,67 óra
Egyik hajó 18 km/h-val halad ő ennyi idő alatt 3,67*18 = 66 km-t tesz meg
A másik hajó 48 km/h-val halad: 48*3,67 = 176 km-t tesz meg.

Ez a két táv egy háromszög két oldala, a köztük lévő szög pedig 110°
a = 66 km
b = 176 km
γ = 110°

Koszinusztétellel kiszámoljuk a harmadik oldalt, ami maga a két hajó közti távolság:

c² = a²+b²-2ab*cosγ
c² = 66²+176²-2*66*176*cos110°
c² = 35332 - 23232*cos110°
c² = 43277,812
c = 208,03

Tehát kb. 208 km-re van egymástól a két hajó.
0