Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Valaki segítsen megoldani a házifeladatomat kérlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
 x+2 +1 = 2x
 x+2  = 2x-1
x+2 = (2x-1)²
x+2 = 4x²-4x+1
0 = 4x²-5x-1

Meg kell ezután oldani a másodfokú egyenletet, eredményül kijön, hogy:
x1 = (5+√41)/8
x2 = (5-√41)/8 --> ezt elvetjük, mert ha visszahelyettesítünk az eredeti egyenletbe, akkor a gyök alatt negatív szám jön ki, ami nem lehetséges

Tehát a megoldás: x = (5+√41)/8 = 1,43
0