Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA FELADAT SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
440
Csatoltam képet előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb térfogata:
V = (4r³π)/3

A gömb felszíne:
A = 4r²π

Egyszerűen ezekbe a képletekbe kell behelyettesíteni. Az "r" a sugár, a "d" pedig az átmérő. A sugár az átmérő fele, tehát ahol a d van megadva, ott el kell osztani 2-vel, és úgy kapjuk meg a sugarat.
Az első feladat pl:
r = 4 cm

A = 4*4²*π = 201,06 cm²

V = (4*4³*π)/3 = 268,08 cm³

A többit is ugyanígy kell csinálni, szémológéppel ki tudod számolni.
0