Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Faraday-törvények

Főoldal » Középiskola » Kémia
899
Ha nikkel(II)-szulfát vizes oldatába vaskatódot helyezünk, megfelelő feszültség alkalmazása esetén nikkel válik ki a vaslemezre. Mennyi ideig kell elektrolizálni 3 A aramérősségel, ha egy 5 cm³ felületű vaslemezt 0,1 mm vastag nikkelréteggel akarunk bevonni? (A nikkel sűrűsége 8,9 g/cm³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Egy kicsit pontosítok azon belül, hogy mit nem értek!
5 cm², 0,1 mm vastag felületű nikkel 0,05 cm³ térfogatú. Azt nem tudom sajnos, hogy maga a 0,05 cm³-t milyen szabály, törvény vagy képlet alapján kell kiszámolni.
Ezt követően csak egy tömeg számolást, valamint az egyesített Faraday törvényt kell használni, ez menni fog nekem is.
0

A szabály csak annyi, hogy felület * vastagság = térfogat

Az mindegy, hogy milyen alakú a vaslemez.

0,1 mm = 0,01 cm

A kivált nikkel térfogata= 0,01 cm * 5 cm² = 0,05 cm³

Ebből a 8,9 g/cm³ sűrűséggel szorozva már megkapjuk azt, hogy hány gramm nikkel vált ki.
1