Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 3 feladat SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
777
Sziasztok. Tudna valaki segíteni? Éjfélig kell beadni.

1.Mekkora sebességgel gurult le egy test az 5 m magas lejtőről?
2.Mekkora a teljesítményünk, ha egy faágat 200 J munkával 20 másodperc alatt fűrészeltünk le?
3.Egy súlyemelő a 160 kg-os súlyzót 4 másodperc alatt emelte fel 2 m magasra. Mekkora volt a teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
Az egyenletes mozgás feltétele a lejtőn:
https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/fizika/fizika-9-evfolyam/a-testek-mozgasa-lejton/testek-mozgasa-lejton

2.
P=?
W=200J
t=20 s
P=W/t=200 J / 20 s = 10 W

3.
m=160kg
h=2m
t=4s
g=10 m/s2
F=m*g=160kg * 10 m/s2= 1600N
W=F*s=1600 N * 2m= 3200 J
P= W/t= 3200 J / 4s= 800 W





0