Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9. osztály - Egyenletek. Határidő: MA 23:59

Főoldal » Középiskola » Matematika
542
A képen látható feladatokat kellene éjféig megcsinálnom, de nem értem! :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, sos, egyenletek, tankönyvi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. feladat

a)
(x+4)(x-4) = x²-2x
x²-16 = x²-2x
-16 = -2x
8 = x

b)
100x-100(27-x) = 1100
100x-2700+100x = 1100
200x= 3800
x = 19

c) először szorzunk 12-vel
(x+3)-(5-x) = 4*2
x+3-5+x = 8
2x-2 = 8
2x = 8
x = 4
0

2. feladat

a) szorzunk először 20-szal
5*(5x)-4*(2-7x) = 20*3x-20*13
25x-8+28x = 60x-260
53x-8 = 60x-260
-8 = 7x-260
252 = 7x
36 = x

b)
(2x-3)²-(2x-5)² = 40
(4x²-12x+9)-(4x²-20x+25) = 40
4x²-12x+9-4x²+20x-25 = 40
8x-16 = 40
8x = 56
x = 7

c) szorzunk 30-cal először
30*3+6*(4x-5)-2*(5x-4) = 3*(15-3x)
90+24x-30-10x+8 = 45-9x
68+14x = 45-9x
23+14x=-9x
23 = -23x
-1 = x
0