Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1794
Számítsd ki a hiányzó mennyiségeket a kapcsolási rajzon megadott adatok alapján!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az eredő ellenállás Ohm törvényéből számítva:
Re=U/I=120/0,3=400Ω
Az eredő ellenállás a soros kapcsolás miatt így is számolható:
Re=R₁+R₂+R₃⇒R₃=Re-(R₁+R₂)=400-(45+15)=340Ω
U₁=R₁·I=45·0,3=13,5V
U₂=R₂·I=15·0,3=4,5V
U₃=R₃·I=340·0,3=102V
0