Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekre mi a válasz ? Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Az összegek két tizedes jegy pontosságra vannak kerekítve.

1.
68²+51²=c²
4624+2601=c²
7225=c²
 7225 =c
85cm=c

7,5²+18²=c²
56,25+324=c²
380,25=c²
 380,25 =c
19,5cm=c

2.
6,5²=6²+b²
42,25=36+b² /-36
6,25=b²
 6,25 =b
2,5=b
2,5 méter távolságban.

3.
1600-1200=400m-t megy felfelé.
0,4²+1²=c²
0,04+1=c²
1,04=c²
 1,04 =c
1,02=c
1,02 km-en.

4.
c²+4,82=8²
c²+23,2324=64 /-23,2324
c²=40,7676
c= 40,7676 
c=6,38
6,38 méter magasra ér fel.
0