Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Old meg az egyenletek az egész számok halmazán!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
458
Ht sziasztok.... Nagyon sürgős lenne...
Előre koszy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

4(3x-2)=28
12x-8=28 /+8
12x=36 /:12
x=3
Ell.:
4(3*3-2)=28
28=28
Az egyenlet megoldása 3.


12x+22=8x-6 /-8x
4x+22=-6 /-22
4x=-28 /:4
x=-7
Ell.:
12*(-7)+22=8*(-7)-6
-84+22=-56-6
-62=-62
Az egyenlet megoldása -7.

5x+21-3x=-8+3x
2x+21=-8+3x /-2x
21=-8+x /+8
29=x
Ell.:
5*29+21-3*29=-8+3*29
145+21-87=-8+87
79=79
Az egyenlet megoldása 29.
0