Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fel oram van ra

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Valaki legyszi gyorsan segitsen, mert epp doga van kb fel oram van ra. Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
1.
7*(x-9)+1 = 4*(3-x)+3
7x-63+1 = 12-4x+3
7x-62 = 15-4x
11x = 77
x = 7
3

2. beszorzunk 15-tel először, aztán tovább oldjuk az egyenletet:

5*(5x+1) + 3*(2x-1) = 3*11
25x+5+6x-3 = 33
31x +2 = 33
31x = 31
x = 1
3

4. feladat

(5x+6)/7 = 8
5x+6 = 56
5x = 50
x = 10
Módosítva: 5 éve
3

5. feladat

Gábor: x
János: x+5
Vili: x+8

x+x+5+x+8 = 43
3x + 13 = 43
3x = 30
x = 10

Gábornak 10, Jánosnak 15, Vilinek 18 almája volt.
3