Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt nem vágom hogyvan

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
 x-7  =  a-x 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, egyenlőtlenség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
levezetéssel légyszi
0

 x-7  /hozzuk négyzetre
( x-7 )2
x-7

 a-x 
( a-x )2
a-x

x-7=a-x /+7
x=a-x+7 /+x
2x=a+7 /:2
x=(a+7)/2
1