Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
715
egy mertani sorozat harmadik tagja 12
a negyedik tagja 6
szamolja ki az elso 8 tag osszeget!
valaszat indokolja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n1=48
n3=12
n4=6
q=1/2

Sn=a1⋅(qn-1/(q−1))
Sn=48⋅(1/28-1/(1/2−1))
Sn=95,625 (az első nyolc tag összege)

Ha nem képlettel számolunk (de azzal kell...)

48+24+12+6+3+1,5+0,75+0,375=95,625
Módosítva: 9 éve
0