Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Számítsd ki a téglatest felszínét és térfogatát, ha élei: a=23cm, b=8dm, c=15cm. ( segítség: felszín A= 2(ab+bc+ac), térfogat V=a*b*c )
A számolás után a kapott végeredményt váltsd át a kért mértékegységre!

A=........cm2=...........dm2=...........m2 V=........cm3=.......dm3=.......liter=........hl
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=?
A=2*(23*8+23*15+8*15) = 2*(184+345+120) = 2*649 = 1298
A=1298 cm²=12,98 dm² = 0,1298 m²

V=?
V=23*15*8 = 345*8 = 2760
V=2760 cm³=2,76 dm³=2,76 l=0,0276 hl
0