Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi valaki segítene?Köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Egy háromszög két szöge 46° és 60° mekkorák a háromszög területe ha 60°-os szöggel szemben lévő oldal hossza 102 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
α = 46⁰
β = 60⁰
b = 102 cm
Tháromszög = ?
A háromszög oldalaira felírjuk a szinusz-tételt:
a / sinα = b / sinβ
a / sin46⁰ = 102 / sin60⁰
a / 0,7193 = 102 / 0,866
a / 0,7193 = 117,783
a = 84,72 m

Tudjuk, hogy a háromszög belső szögeinek összege 180⁰, ebből kiszámoljuk a háromszög harmadik szögét:
γ = 180⁰ - α - β = 180⁰ - 46⁰ - 60⁰ = 74⁰

A háromszög a és b oldalára felírjuk a háromszög trigonometrikus terület képletét:
Tháromszög = (a * b * sinγ) / 2 = (84,72 * 102 * sin74⁰) / 2 = 4153,34 m2
Módosítva: 5 éve
1