Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
969
Egy számtani sorozat első eleme 8, differenciája -23 . Mekkora a sorozat negyedik eleme?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számtani sorozat képlete:
An=A1+n-1D az az első eleme 8,differenciája -23 ,akkor a4=8+3×(-23)=-61
0