Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozatlan integrál számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Valaki tudna segíteni? Ennél a feladatnál teljesen elakadtam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x) = 3 x  * 4 x  3 * x-2 * (1 / 5 x ) = x1/3 * x3/4 * x-2 * x-1/5 = x1/3 + 3/4 - 2 - 1/5 = x(20 + 45 - 120 - 12) / 60 = x-67/60
∫f(x) dx = ∫ x-67/60 dx = x-67/60 + 1 / (-67/60 + 1) = x-7/60 / (-7/60) = -60/7 * x-7/60 = -60/7 * (1 / x7/60) = -60/7 * ( 1 / 60 x  7) = -60 / (7 * 60 x  7 )+ C
0