Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
2x-5 = (2-2x)²
2x-5 = 4-8x+4x²
0 = 4x²-10x+9

Ha megoldjuk a másodfokút, látjuk, hogy ennek az egyenletnek nincs megoldása.

2.
x-4 = (3-x)²
x-4 = 9-6x+x²
0 = x²-7x+13

Ha megoldjuk a másodfokút, itt is az jön ki, hogy nincs megoldása az egyenletnek.
0