Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek! Le kéne vezetni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Legyen x a könyv oldalainak száma.
Gergő x-200 oldalt olvasott.
Dávid x-(x-200)*2 oldalt olvasott, és ez 30-cal több Gergőénél
x-(x-200)*2 = x-200+30
-x+400 = x-170
570 = 2x
x = 285
0

y: elolvasott oldal
Gergő: y Dávid: y+30

Dávid: kétszer annyi van hátra, mint amennyit te elolvastál
Gergő: Még 200 oldal van hátra

x: könyv oldalainak száma
Gergő: x-200
Dávid x-(x-200)*2, ez nagyobb 30-al, mint Gergőé

x-(x-200)*2 = x-200+30
-x+400 = x-170 /+170
-x+570=x /+x
570=2x /:2
285=x

285 oldalas volt a könyv

Ellenőrzés:
Gergő: 200 oldalam van hátra; azaz 85 van elolvasva
Dávid: 2-szer annyi van hátra, mint amennyit te elolvastál; 170 van hátra.
Gergő 85-öt olvasott, 85*2=170
170=170

A megoldás helyes


Módosítva: 9 éve
0