Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Köszönöm szépen ha segítesz nekem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Celsius fok-Fahrenheit fok átváltó képlet: [°F] = (([°C]+273,15)×9/5)-459,67
Így 70 °C:

((70+273,15)*9/5)-459,67 = (343,15*9/5)-459,67 = 617,67-459,67 = 158 °F

2.
Kelvin-Fahrenheit átváltó képlet: [°F] = (K×9/5)-459,67
Így 100 °F:
100 = (K*9/5)-459,67
559,67 = K*9/5
310,93 = K

Tehát 100 °F = 310,93 Kelvin

3. Kelvin kifejezve a Fahrenheit-tel:
(°F+459,67)×5/9 = K
0