Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1504
Balázs, Máté és az édesapjuk együtt 78 évesek. 6 év múlva az életkoruk aránya 2:3:7
lesz. Hány éves a két fiú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hat év múlva a koruk:
2x 3x 7x

Ekkor nem 78 a koruk összege, mivel mindenki +6 évvel idősebb lett, így 78+6*3 = 96 évesek lesznek együtt.
Felírjuk az egyenletet:
2x+3x+7x = 96
12x = 96
x = 8

Tehát 6 év múlva Balázs: 2x = 16 éves lesz, így most ő 10 éves
Máté pedig 6 év múlva 3x = 24 éves lesz, így most ő 18 éves.
Az apjuk pedig 7x = 56 --> most 50 éves


Módosítva: 5 éve
1