Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
1 L (ezer gramm) 18%os és 2 L 6%os sóoldatunk van.
a,hány gramm só van az egyik, illetve a másik oldatban?
B, Összeöntjü a két oldatot. hány százalékos oldat lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
1000 g 18%-os oldatban:
1000*0,18 = 180 g só

2000 g 6%-os oldatban:
2000*0,06 = 120 g só

b)
1000*0,18+2000*0,06 = 3000*x
180+120 = 3000*x
300 = 3000x
0,1 = x

Tehát az új oldat 0,1*100 = 10%-os lesz
0