Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
1, Mekkora az átfogó, ha a derékszögű háromszög két befogója 9 cm és 11 cm ?
2, Mekkora az átfogó, ha a derékszögű háromszög két befogója 7 cm és 6,5 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz-tétellel kell kiszámolni a feladatokat:
a²+b² = c²
Az egyenletben az "a" és "b" a két befogó, "c" pedig az átfogó. Tehát egyszerűen csak be kell helyettesíteni az adatokat:

1.
9²+11² = c²
202 = c²
c = 14,21 cm

2.
7²+6,5² = c²
91,25 = c²
c = 9,55 cm
0