Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Helyettesítési érték ÉK és ÉT (?)

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Készíts értéktáblázatot a" h" függvényhez,melynek hozzárendelési szabálya:
h(x)=-3+1
Határozd meg,hogy az x=(-5)-höz és az x=1-hez mit rendel!
Határozd meg,hogy mely x értékhez rendeli a 10-t és a (-2)-t!

Hogyan kell felvezetni ezeket? Valaki elmagyarázná?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 9.osztály, függvények, tengely, behelyettesítés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Tényleg nem értesz ebből semmit, vagy csak véletlenöl írtál: "h(x)=-3+1" -et? Ebben nincs is x ! Ez egy számjegy -3 +1 =-2.
Szívesen megmagyarázom, ha érdekel.
0

Az eredeti feladatod megoldása: https://www.geogebra.org/m/vbabyjed
Nagyon sok hasonló feladatot találsz itt is: https://www.geogebra.org/material/edit/id/wPqC9fSY#bookcontent
Ha igazán beakarod gyakorolni, itt van ez is: https://www.geogebra.org/m/wPqC9fSY#material/n5JWmGXx

0